1

Bozen Cosmetics - Srbija

Anticelulit gel
Anticelulit gel
Čaj od ljubičastih algi
Čaj od ljubičastih algi
Wonder Glove
Wonder Glove
Turbo Šlank Mega
Turbo Šlank Mega

Spirulina

El. pošta Štampa PDF

spirulinam

 

Spirulina maxima je modrozelena alga čija su nalazista slana meksička jezera. Ova mikroalga u svom sastavu ima preko 100 hranljivih supstanci, a samim tim predstavlja izvanredan izvor neophodnih materija za odvijanje mnogobrojnih fizioloških procesa u organizmu. Ovaj dragoceni, 100% prirodni proizvod alga, zbog kompleksnog sastava, vrhunac je u prehrambenom lancu.

Spirulina je bogat izvor vitamina, minerala, proteina u čiji sastav ulaze esencijalne aminokiseline koje su neophodne našem organizmu, a unose se samo preko hrane, odnosno naš organizam ih ne skladišti već ih je potrebno obezbediti organizmu putem ishrane. Posebno se izdvaja aminokiselina fenilalanin koja blokira dejstvo centra za apetit. Spirulina se koristi u dijetetici, kozmetici i koristi se kao dodatak svakodnevnoj ishrani.

Spirulina se preporučuje osobama koje su izložene svakodnevnom stresu, većem psihofizičkom naporu jednom rečju predstavlja energiju za aktivan život.
• Preporucuje se za bolju koncentraciju i pamcenje
• Sportistima radi povećane izdržljivosti i koncentracije
• Za zdravu kožu, kosu, nokte
• Rekovalescentima za podizanje imunitete
• Za vreme posta, držanja dijeta i kod neredovne i nepravilne ishrane
• Prirodni je pročišćivać i pridonosi eliminaciji toksina iz tela
• Preporučuje se ljudima koji u organizam unose povećane količine sintetskih lekova 

Spirulina je prirodni najbogatiji izvor: - Beta karotena: 25 puta više nego u šargarepi
- Gvožđa: 28 puta više nego u goveđoj jetri
- Vitamina B-12: 4 puta više nego u goveđoj jetri
- Vitamina E: 3 puta više nego u pšeničnim klicama
- Kalcijuma: 5 puta više nego u neprerađenom mleku
- Aminokiselina: kompletni profil aminokiselina
- Proteina: 3 puta više nego u ribi, piletini ili crvenom mesu
- Antioksidansa: sadrži celi spektar prirodnih antioksidansa

Pomaže u prevenciji bolesti kao što su: čir na želucu, artritis, alergije, dijabetes, gojaznost, hipertenzija, pomaže kod probavnih smetnji, te poremećaja u ishrani. Predstavlja idealan dodatak ishrani.

Gvožđe koje sadrži spirulina 60% je bolje iskoristljivosti u organizmu u odnosu na druge farmaceutske preparate gvožđja Zatim sadrzi vitamin E, cink i selen koji su značajni antioksidansi Od minerala posebno je bogata kalcijumom, magnezijumom, fosforom, kalijumom i jodom.
Spirulina deluje u četiri pravca:

  • Jačanje organizma
  • Čišćenje organizma
  • Oporavak organizma
  • Izgradnja organizma
Način upotrebe
Tablete Spirulina mogu koristiti osobe svih uzrasta. Odrasli 3-6 tableta dnevno, deca do 7 godina 1-2 tablete, od 7-14 godina 2-3 tablete dnevno. Može se uzimati u toku trudnoće, preporučuje se i za vreme menstruacije i menopauze. Spirulina može da se koristi i kao maska za lice tako što se izdrobe 2- 3 tabletice i pomešaju sa malo vode ako je koža masna ili sa malo jogurta ili pavlake ako je koža lica suva. Maska se osuši na licu tokom 15 minuta, a zatim se ukloni mlakom vodom Spirulina može da se koristi i kao dodatak jelim tako što se 1 - 2 izdrobljene tabletice dodaju jogurtu. testeninama, hlebu ili jednostavno kao začin dodaju se kuvanim jelima na kraju termičke obrade.
windows live messenger indir
limewire indir